Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Potrawka cztery pory roku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem warzyw. Pyszny smak nie do opisania, oto przepis na kurczaka w nowym, wyjątkowym wydaniu. Pyszny obiad raz, dwa na stole, koniecznie wypróbuj.

Potrawka cztery pory roku

Składniki:

Potrawka cztery pory roku

Składniki na marynatę:

  • 3 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka miodu

Pozostałe składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża marchew
  • 1 duża pietruszka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 brokuł
  • Sól
  • Szczypta chili

Sposób przygotowania:

Potrawka cztery pory roku

I

Potrawka cztery pory roku
Przygotowanie mięsa, mięso kroimy w kostkę i mieszamy z przygotowaną marynatą. Odstawiamy na dwie godziny, po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanym oleju.

1. Wszystkie składniki na marynatę mieszam w misce.
2. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w kostkę i doprawiam solą. Mięso przekładam do marynaty i odstawiam na dwie godziny. Po tym czasie, smażę na rozgrzanym oleju.

II

Potrawka cztery pory roku
Przygotowanie warzyw, cebuli, czosnku, pietruszki, marchwi, papryki oraz brokuł.

3. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i na dużej patelni smażę na rozgrzanym oleju.
4. Pietruszkę oraz marchew obieram , kroję w słupki, paprykę oczyszczam z nasion, kroję w paseczki, brokuł dzielę na mniejsze różyczki. Warzywa myję i dodaję do cebuli. Smażę mieszając około piętnastu minut.

III

Potrawka cztery pory roku
Warzywa łączymy z mięsem

5. Na koniec do warzyw przekładam mięso, chwilkę gotuję.

IV

6. Danie gotowe.
7. Smacznego