Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 636]

Żołądki po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam jeszcze tak pysznego dania. Wystarczą cztery składniki do przygotowania tak pysznego dania a co najważniejsze bardzo prosto się przygotowuje. Spróbuj i przekonaj się.

Żołądki po meksykańsku

Składniki:

Żołądki po meksykańsku

 

  • 1 kg żołądków Indyka
  • 1040 g sosu meksykańskiego
  • 2 puszki czerwonej fasolki
  • 1 łyżka Vegety

Sposób przygotowania:

Żołądki po meksykańsku

I

Żołądki po meksykańsku
przygotowanie żołądków z indyka, gotujemy, kroimy i przygotowujemy sos. Sos meksykański łączymy z fasolką czerwoną.

1. Żołądki czyszczę, płuczę, kroję w plasterki. Przekładam do garnka, zalewam wodą i obgotowuję. Następnie odlewam wodę, zalewam ponownie wodą i gotuję razem z Vegetą do miękkości.
2. Sosy wylewam na patelnie lub do garnka, dodaję odlaną z zalewy fasolkę i podgrzewam.

II

Żołądki po meksykańsku
sos meksykański z fasolką łączymy z drobiowymi żołądkami.

3. Sos łączę z ugotowanymi żołądkami i podaję z ryżem.

III

4. Gotowe.
5. Smacznego.