Sposób przygotowania:
potrawka gyros z kurczaka
1,Pierś z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę,obtaczamy w przyprawie gyros i obsmażamy na patelni na złoty kolor.
Przekładamy do garnka, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na wolnym ogniu.2,Dodajemy marchewkę z groszkiem i gotujemy ok 15 min. 3,Mąkę,śmietanę i wodę dokładnie mieszamy razem,doprawiamy solą i pieprzem oraz chili i wlewamy do gotującej się potrawy.Gotujemy ok 15 min aż sos zgęstnieje i zniknie posmak mąki.Możemy posypać pietruszką
Przekładamy do garnka, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na wolnym ogniu.2,Dodajemy marchewkę z groszkiem i gotujemy ok 15 min. 3,Mąkę,śmietanę i wodę dokładnie mieszamy razem,doprawiamy solą i pieprzem oraz chili i wlewamy do gotującej się potrawy.Gotujemy ok 15 min aż sos zgęstnieje i zniknie posmak mąki.Możemy posypać pietruszką