Sposób przygotowania:
Potrawka z udkami kurczakaI
1. Mięso kroję na małe kawałki, przekładam do miski, wsypuję sól, przyprawę do kurczaka, imbir, czosnek, paprykę słodką, chili i mieszam.
2. Mięso smażę na rozgrzanym oleju, około 20 minut.
II
3. Marchewki obieram, kroję w słupki, cebule obieram drobno kroję, warzywa dodaję do mięsa, smażę 5 minut i podlewam 1 szk. wody.
4. Papryki myję, oczyszczam z nasion, kroję w słupki, brokuł dzielę na małe różyczki, dodaję do mięsa.
5. Następnie wlewam sos sojowy i gotuję około 10 minut.
6. Na koniec sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody.
III
7. Danie gotowe, podaję z ryżem.
8. Smacznego.
lukrowanepierniczki