Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczakiem i fasolką szparagowąI
1. Fasolę myję, odcinam końcówki, kroję na połówki i gotuję w osolonej wodzie.
2. Mięso kroję w paski, doprawiam solą, wlewam sos sojowy, dokładnie mieszam.
3. Cebulę, czosnek, imbir, obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
4. Do warzyw dodaję mięso, smażę około 10 minut.
II
5. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki.
6. Papryki oraz ugotowaną fasolę przekładam do mięsa, podlewam jedną szklanką wody, wsypuję curry, kurkumę, ewentualnie solę. Gotuję około 5 minut i zagęszczam sos mąkami rozrobionymi w małej ilości wody.
III
7. Danie gotowe, podaję z ryżem lub ziemniakami.
8. Smacznego.