Sposób przygotowania:
Potrawka mięsna z pieczarkami
Cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy przyprawy uniwersalnej do smaku. Pieczarki, właściwie u mnie to same małe główki gotujemy 8-10 minut w lekko osolonym wrzątku i odcedzamy.
Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i posypujemy przyprawa do kurczaka. Dolewamy pół szklanki wody i dusimy, aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy wówczas przygotowane pieczarki. Po przesmażeniu całości dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz jogurt naturalny. Całość mieszamy, smażymy jeszcze aż się wszystko zagotuje.
Podajemy z dowolną kaszą.
Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i posypujemy przyprawa do kurczaka. Dolewamy pół szklanki wody i dusimy, aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy wówczas przygotowane pieczarki. Po przesmażeniu całości dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz jogurt naturalny. Całość mieszamy, smażymy jeszcze aż się wszystko zagotuje.
Podajemy z dowolną kaszą.