ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Mięsna potrawka z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Niby zwykły gulasz, ale smak kukurydzy nadaje mu trochę inny smak

Mięsna potrawka z kukurydzą

Składniki:

Mięsna potrawka z kukurydzą

 

Sposób przygotowania:

Mięsna potrawka z kukurydzą
Mięso gulaszowe opłukać, wytrzeć ręcznikiem papierowym i pokroić w wąskie paski. Usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju/ Cebulę obrać, z papryki usunąć nasiona,a pieczarki obrać. Warzywa pokroić drobno i połączyć z mięsem. Na końcu dodać kukurydzę. Całość podlać wodą, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu do miękkości. Przed końcem potrawkę zagęścić mąką. Danie bardzo dobrze smakuje z kaszą.