Sposób przygotowania:
Linguine z drobiową potrawką
Umytą i pokrojoną w sporą kostkę pierś z kurczaka wrzucić do głębokiego talerza, zalać octem balsamicznym i wymieszać. Odstawić na 15 minut. Po upływie tego czasu rozgrzać w szerokim rondlu olej i przełożyć do niego kawałki kurczaka. Podsmażyć na rumiano a potem dodać mieszankę meksykańską zamrożoną i koperek oraz cebulkę i czosnek.
Całość zalać bulionem a potem dusić wszystko aż będzie prawie miękkie na małym ogniu. Dodać do smaku przyprawy i na sam koniec gotową potrawkę zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody. Potrawkę zagotować.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i podawać z potrawką. Jak ktoś woli może wymieszać makaron z potrawką.
Całość zalać bulionem a potem dusić wszystko aż będzie prawie miękkie na małym ogniu. Dodać do smaku przyprawy i na sam koniec gotową potrawkę zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody. Potrawkę zagotować.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i podawać z potrawką. Jak ktoś woli może wymieszać makaron z potrawką.
biedroneczki