Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka z kuskusem i warzywami
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i oczyszczamy z błon. Gotujemy do miękkości, następnie rozdrabniamy.
W garnku zagotowujemy około 2 litry wody, na wrzątek wrzucamy warzywa z mrożonek oraz startą na grubych oczkach marchewkę, gotujemy do miękkości warzyw, przyprawiamy, dodajemy kawałki mięsa (wielkość kawałków dowolna, u mnie bardzo małe, bo potrawkę podałam też dziecku na obiad).
Następnie wlewamy śmietanę i rozrobioną w małej ilości wody mąkę ziemniaczaną. Wsypujemy kaszę kuskus i w tym momencie możemy zestawić garnek, ponieważ kasza i tak "dojdzie". Także na koniec przyprawiamy posiekaną natką pietruszki.
Potrawka jest gotowa po kilku minutach, czyli gdy kasza napęcznieje.
Smacznego.
Rada:
Ilość soli i pieprzu podana w przepisie jest malutka, bo jak wspomniałam podałam ją też dziecku. Warto dostosować smak do własnych potrzeb.
W garnku zagotowujemy około 2 litry wody, na wrzątek wrzucamy warzywa z mrożonek oraz startą na grubych oczkach marchewkę, gotujemy do miękkości warzyw, przyprawiamy, dodajemy kawałki mięsa (wielkość kawałków dowolna, u mnie bardzo małe, bo potrawkę podałam też dziecku na obiad).
Następnie wlewamy śmietanę i rozrobioną w małej ilości wody mąkę ziemniaczaną. Wsypujemy kaszę kuskus i w tym momencie możemy zestawić garnek, ponieważ kasza i tak "dojdzie". Także na koniec przyprawiamy posiekaną natką pietruszki.
Potrawka jest gotowa po kilku minutach, czyli gdy kasza napęcznieje.
Smacznego.
Rada:
Ilość soli i pieprzu podana w przepisie jest malutka, bo jak wspomniałam podałam ją też dziecku. Warto dostosować smak do własnych potrzeb.