motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Potrawka rosołowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotowana potrawka jest samodzielnym daniem

Potrawka rosołowa z ryżem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Potrawka rosołowa z ryżem

 

  • 2 marchewki z rosołu
  • 1 duża pietruszka z rosołu
  • 1 seler z rosołu
  • 20 dkg mięsa gotowanego z rosołu
  • 1 szkl rosołu
  • 1 woreczek ryżu
  • natka pietruszki
  • sól
  • kucharek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Potrawka rosołowa z ryżem
Ugotowane jarzyny wyciągamy z rosołu i kroimy na kosteczkę. Ugotowane mięso kroimy na drobne cząsteczki. Umytą natkę pietruszki siekamy. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Do garnka dajemy pokrojone jarzyny razem z mięsem oraz posiekaną pietruszkę. Wszystko zalewamy szklanką rosołu i doprowadzamy do wrzenia. Jak będzie się gotować dodajemy ugotowany ryż, mieszamy, doprawiamy do smaku i odstawiamy.
Potrawka rosołowa z ryżem
Jarzyny i mięso z rosołu kroimy na kostki
Potrawka rosołowa z ryżem
Dajemy do garnka. Podlewamy rosołem, dodajemy natkę pietruszki i doprowadzamy do wrzenia.
Potrawka rosołowa z ryżem
Przygotowaną potrawkę łączymy z ugotowanym ryżem i doprawiamy do smaku.

Tagi:

ryż mięso