Sposób przygotowania:
Potrawka ryżowa kurczakiem
Ryż namocz w zimnej wodzie i odstaw na całą noc. W rondlu zagotuj 500 ml wody i rozpuść w nim jedną kostkę bulionu drobiowego. Gdy całość zacznie wrzeć wrzuć ryż i ugotuj do miękkości. Filet z piersi kurczaka umyj, pozbaw błonek i pokrój w kostkę. Posyp dokładnie przyprawą do gyrosa i usmaż na rozgrzanym oleju. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki, podsmaż na oleju pozostałym od mięsa. W szklance wrzątku rozpuść kostkę bulionu drobiowego. Do pieczarek dodaj ryż i podlej je bulionem, całość dokładnie mieszaj. Dodaj paprykę pozbawioną gniazda nasiennego i pokrojoną w paseczki.
Całość duś, od czasu do czasu mieszając, aż papryka zrobi się miękka i bulion wyparuje. Ryż z pieczarkami i papryką połącz z podsmażonym wcześniej mięsem. Na sam koniec dodaj dużą ilość posiekanej natki pietruszki.Gotowe, smacznego!
Całość duś, od czasu do czasu mieszając, aż papryka zrobi się miękka i bulion wyparuje. Ryż z pieczarkami i papryką połącz z podsmażonym wcześniej mięsem. Na sam koniec dodaj dużą ilość posiekanej natki pietruszki.Gotowe, smacznego!