mimika

mimika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Potrawka z cielęciny 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dla amatorów cielęciny ale i nie tylko

Potrawka z cielęciny 4

Składniki:

Potrawka z cielęciny 4

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z cielęciny 4
Włoszczyznę myjemy, oczyszczamy i płuczemy. Cielęcinę wraz z włoszczyzną zalewamy gorącą wodą i gotujemy. Wyjmujemy cielęcinę wraz z włoszczyzną z wywaru. Następnie warzywa kroimy w kostkę. Mięso kroimy drobno. Mieszamy śmietanę z mąką i łączymy z wywarem uprzednio nalewając go odrobinę do śmietany z mąką i wymieszając, aby się nie zważyła. Zagotowujemy i przyprawiamy solą. Potrawką zalewamy kawałki mięsa z warzywami. Dodajemy zieloną pietruszkę, groszek i chwilkę zagotowujemy. Możemy podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami i surówkami.