Sposób przygotowania:
Potrawka z indyka
Indyka pokrojonego w kostkę podsmażamy na patelni na smalcu. Następnie dorzucamy na patelnię obrane i pokrojone pieczarki i pokrojoną drobno cebulę.
Kiedy wszystko się lekko podsmaży, zalewamy całość bulionem. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 15-20 minut.
Dodajemy przecier pomidorowy oraz śmietanę, mieszamy, podgrzewamy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku.
Podajemy z ryżem, ziemniakami czy jak u mnie makaronem.
Kiedy wszystko się lekko podsmaży, zalewamy całość bulionem. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 15-20 minut.
Dodajemy przecier pomidorowy oraz śmietanę, mieszamy, podgrzewamy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku.
Podajemy z ryżem, ziemniakami czy jak u mnie makaronem.