Sposób przygotowania:
Potrawka z indyka z warzywami i kaszą bulgur
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, na patelni roztapiamy olej kokosowy, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy do momentu aż będzie szklista.
Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i smażymy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, marchewki obieramy, kroimy w pół plastry, dodajemy do mięsa, dusimy do miękkości.
Cukinię kroimy na małe kawałki, dodajemy do warzyw i dusimy przez kilka minut. ciecierzycę odsączamy z zalewy, dodajemy do potrawki, wlewamy przecier pomidorowy i przez kilka minut dusimy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryka.
Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, dodajemy do potrawki i dokładnie mieszamy.
Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i smażymy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, marchewki obieramy, kroimy w pół plastry, dodajemy do mięsa, dusimy do miękkości.
Cukinię kroimy na małe kawałki, dodajemy do warzyw i dusimy przez kilka minut. ciecierzycę odsączamy z zalewy, dodajemy do potrawki, wlewamy przecier pomidorowy i przez kilka minut dusimy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryka.
Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, dodajemy do potrawki i dokładnie mieszamy.