kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1233]

Pulpeciki gotowane z młodą kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne pulpeciki gotowane razem z młodą kapustą i marchewką. Możemy je podać zarówno na obiad jak też na kolację.

Pulpeciki gotowane z młodą kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpeciki gotowane z młodą kapustą

Na gotowaną kapustę

  • 1/4 średniej główki młodej kapusty
  • 3 szklanki​ wody
  • 1 średnia marchewka
  • 1 łyżeczka soli

Na pulpeciki

Sposób przygotowania:

Pulpeciki gotowane z młodą kapustą
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce, wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Kapustę oczyszczamy, kroimy na drobno, przekładamy do garnka, solimy.

Wszystkie składniki na pulpeciki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpeciki, dokładamy do garnka i gotujemy około 20 minut.
Pulpeciki gotowane z młodą kapustą
Oczyszczoną i pokrojoną kapustę przekładamy do garnka
Pulpeciki gotowane z młodą kapustą
Obraną i umytą marchew ścieramy na tarce
Pulpeciki gotowane z młodą kapustą
Do mięsa mielonego dodajemy pozostałe składniki
Pulpeciki gotowane z młodą kapustą
Z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki i wkładamy do garnka