Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka - lekkostrawna
Mięso opłukać i pokroić w kostkę o wielkości 1cmX 1cm, przełożyć do miski , dodać kurkumę , sól, pieprz i 1 łyżkę oleju. wymieszać i odstawić.Marchewkę obrać, przekroić w wzdłuż a potem na małe kwadraty, cebulę obrać i pokroić w kostkę.Brokuła opłukać, podzielić na różyczki , wrzucić do gorącej wody i gotować przez 8 minut, odsączyć na durszlaku.Groszek odcedzić z zalewy.W garnku rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju , wsypać cebulę i marchew i smażyć przez 5 minut, mieszając. Następnie do garnka dodać mięso, wymieszać i smażyć przez następne 5 minut.Dodać100ml wody, wymieszać, przykryć pokrywką i dusić wszystko razem 10 minut.Do potrawki dodać groszek i delikatnie wymieszać .Na talerz wykładamy ugotowane brokuły i gorącą potrawkę, posypujemy natką pietruszki.