Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka z marchewką
Marchewkę i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa przełożyć do garnka lub rondla. Zalać bulionem, przykryć i gotować aż warzywa będą miękkie ok 15-20 minut.
Ugotowane mięso obrać z kości i podzielić na małe kawałki. Gdy warzywa będą już miękkie dodać obrane mięso i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko zagotować.
Sos zabielić i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i odrobiną wywaru z sosu.
Jakby sos był za gęsty dodać trochę bulionu (ewenualnie jakby był za rzadki chwilę gotować bez przykrycia aby odparował).
Ugotowane mięso obrać z kości i podzielić na małe kawałki. Gdy warzywa będą już miękkie dodać obrane mięso i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko zagotować.
Sos zabielić i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i odrobiną wywaru z sosu.
Jakby sos był za gęsty dodać trochę bulionu (ewenualnie jakby był za rzadki chwilę gotować bez przykrycia aby odparował).
SylaUla