Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka
Udka myjemy,wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą,dodajemy marchewkę i oczyszczony seler.Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa.Pod koniec gotowania wrzucamy kostkę i dorzucamy natkę pietruszki. Wyciagamy mięso i studzimy.(zachowujemy wywar) Jak mięso już jest zimne rozdrabniamy je na kawałeczki. W rondlu rozpuszczamy margarynę i wkładamy rozdrobnione mieso z drobno posiekaną cebulką. Chwilkę przesmazamy mieszając. Następnie wszystko zalewamy naszym wywarem. Chwilke gotujemy.Doprawiamy jeszcze sola i pieprzem (wg.uznania) Potem wszystko zawieszamy mąką razem ze śmietaną i odrobinką wody. Wlewamy do wywaru mieszając.Gotujemy dwie minuty i gotowe.Podajemy z czym kto lubi :)Ja podałam z kotlecikami ziemniaczano-marchewkowymi.https://gotujmy.pl/ziemniaczano-marchewkowe-kotleciki,przepisy,88548.htmlSMACZNEGO . . . . ..
Darth Vader
evita0007
Dzieki ja zawsze robię z udek,nigdy z piersi kurczaka :-) Lubie jak delikatne mięsko się rozpływa wszędzie :D
kasiunia.1981
Lady Marmolada
margolata
Sarenka
evita0007
Netka
gusia1000