Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka 2
Mięso z kurczaka dokładnie umyć, a następnie pokroić w kostkę. Mięso z kurczaka zaleć gorącą, przegotowaną wodą. Marchewki, seler, pietruszkę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Warzywa dodać do kurczaka. Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w plasterki. W następnej kolejności pieczarki podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Podsmażone pieczarki dodać do mięsa z warzywami. Do potrawki dodać również dobrze odcedzony groszek z puszki. Mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną oraz niewielką ilością wody i dodać do potrawki. Wszystko razem zagotować, aż do miękkości. Pod koniec gotowania doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania. Natkę pietruszki umyć, posiekać i dodać na sam koniec. Potrawkę można podawać z ryżem lub makaronem.