Sposób przygotowania:
Potrawka z mięsem i warzywami na makaronie
Paprykę myję, pozbawiam gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Marchew myję, kroję i podsmażam wraz z papryką na niewielkiej ilości oleju. Cebulę białą i czerwoną obieram, kroję i dodaję na patelnię. Umytego i pokrojonego ogórka dodaję do warzyw. Całość podsmażam do momentu, kiedy warzywa będą miękkie. Pieczarki myję, kroję w ćwiartki, podsmażam na rozgrzanym na patelni oleju. Mięso i kiełbasę kroję, po czym podsmażam na oleju. Następnie przekładam mięso wraz kiełbasą do większego garnka. Do garnka dodaję podsmażone warzywa oraz przecier pomidorowy, doprawiam solą, pieprzem, słodką papryką i duszę na niewielkim ogniu. W międzyczasie gotuję makaron. Potrawkę podaję na makaronie.