Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Potrawka z żołądków indyczych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pyszne danie, podane z ryżem, nie tylko można podać na obiad, ale również na uroczystą kolację.

Potrawka z żołądków indyczych

Składniki:

Potrawka z żołądków indyczych

 

  • 1 kg żołądków z indyka
  • opakowanie mrożonki warzyw chińskich
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • opakowanie Fix do potraw chińskich
  • Sól
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Potrawka z żołądków indyczych

I

Potrawka Żołądki Mamuko

1. Żołądki czyścimy i kroimy w plasterki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy około godziny.
2. Warzywa chińskie prużymy na rozgrzanym oleju, solimy, wlewamy sos sojowy i podlewamy szklanką wody.

II

Potrawka Żołądki Mamuko

3. Żołądki po ugotowaniu odlewamy z wody i łączymy z warzywami.
4. Wsypujemy fix do potraw chińskich i chwilę gotujemy.

III

5. Podajemy z ryżem.
6. Smacznego.


Tagi:

podroby danie