Sposób przygotowania:
Potrawka z żołądków indyczychI
![Potrawka Żołądki Mamuko Potrawka Żołądki Mamuko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/potrawka-zoladki-mamuko-559336.jpg)
1. Żołądki czyścimy i kroimy w plasterki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy około godziny.
2. Warzywa chińskie prużymy na rozgrzanym oleju, solimy, wlewamy sos sojowy i podlewamy szklanką wody.
II
![Potrawka Żołądki Mamuko Potrawka Żołądki Mamuko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/potrawka-zoladki-mamuko-559337.jpg)
3. Żołądki po ugotowaniu odlewamy z wody i łączymy z warzywami.
4. Wsypujemy fix do potraw chińskich i chwilę gotujemy.
III
5. Podajemy z ryżem.
6. Smacznego.