sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Powidła śliwkowe wg sylwioslawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Przepyszny dżem do kanapek lub nadzienie do bułeczek

Powidła śliwkowe wg sylwioslawa

Składniki:

Powidła śliwkowe wg sylwioslawa

 

  • składniki:
  • 1,5 kg śliwek
  • 1 łyżka wody
  • 3 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Powidła śliwkowe wg sylwioslawa
Śliwki drylujemy i wrzucamy do głębokiego rondelka. Wstawiamy na niewielkim gazie i dodajemy 1 łyżkę wody i 3 łyżki cukru. Śliwki smażmy aż będą miękkie, ale nie płynne. Gorące powidła umieszczamy w wyprażonych w piekarniku słoikach i dokładnie zakręcamy. Stawiamy do góry dnem i zostawiamy w tej pozycji do ostygnięcia. Smacznego

Tagi:

śliwki