Sposób przygotowania:
Powidła z czekoladą
1. Ze śliwek usunąć pestki, wsypać do misy urządzenia, zamknąć pokrywę.
2. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program JAM. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 2 godziny. Nacisnąć przycisk START.
3. Po 30 minutach otworzyć pokrywę i dalej smażyć powidła, od czasu do czasu mieszając.
4. 30 minut przed końcem dodać cukier, czekoladę i cynamon - dokładnie wymieszać.
5. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
6. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.
7. Gotowe powidła przełożyć do słoiczków i zawekować.
2. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program JAM. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 2 godziny. Nacisnąć przycisk START.
3. Po 30 minutach otworzyć pokrywę i dalej smażyć powidła, od czasu do czasu mieszając.
4. 30 minut przed końcem dodać cukier, czekoladę i cynamon - dokładnie wymieszać.
5. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
6. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.
7. Gotowe powidła przełożyć do słoiczków i zawekować.