Sposób przygotowania:
Pożywny i oszczędny garnek obiadowy
Cebulę obieramy, drobno siekamy. Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Paprykę odsączamy, kroimy w kostkę. W szerokim garnku rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę. Dodajemy marchew i paprykę, podlewamy szklanką wody, solimy. Dusimy na małym ogniu około 20 minut. Kiełbasę (lub parówki) kroimy w plasterki. Do garnka dodajemy groszek, dusimy 5 minut. Dodajemy 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki cukru, musztardę i keczup. Dusimy 10 minut. Dodajemy kiełbasę, zagotowujemy pod przykryciem. Zdejmujemy przykrywkę i odparowujemy 15 minut na bardzo małym ogniu. Podajemy z ziemniakami.