Sposób przygotowania:
Bajaderki z czekoladą
Na początku zalewam rodzynki likierem, tak aby były zakryte, pozostawiam do napęcznienia. Ścinki z ciast kruszę drobno, można zmielić, jak kto woli, następnie przekładam do miski. Mleczko, cukier, masło, krem czekoladowy , kakao i powidła, przekładam do rondelka i rozpuszczam, mieszając , aby powstała jednolita masa . Lekko j studzę i przelewam do okruszków , dodaję namoczone rodzynki ( razem z płynem) , pokrojoną drobniutko czekoladą i mieszam całość. Jeśli masa jest sucha można dodać jeszcze roztopionego masła, jeśli za rzadka, skruszyć rozdrobnione herbatniki lub biszkopty, nawet mleko w proszku będzie dobre do zagęszczenia masy. Następnie formuje kuleczki, wielkość dowolna, jaka nam odpowiada , każdą kulkę obtaczam w wiórkach kokosowych. Odstawiam do zimnego aby dobrze zastygły.
akrobatka2
zbysiowa
Dziękuję :)
2milutka
zbysiowa
Jasne Agatko ;)
kapitan_barbarossa