lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Praliny kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nie ma to jak samemu zrobić praliny i zaskoczyć rodzinę. Widzieć zadowolenia na buziach i te oczka świecące .

Praliny kokosowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Praliny kokosowe

 

  • 250 g miękkiego masła
  • 300 g herbatników (petitki)
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18%
  • 200 g wiórek kokosowych plus 50 g do obtoczenia Piątnica
  • aromat pomarańczowy

Sposób przygotowania:

Praliny kokosowe
Najpierw blenderem zmiksowałam petitki , wrzuciłam je do misy . Dodałam masło miękkie pokrojone , cukier puder i śmietanę oraz parę kropel aromatu pomarańczowego, zagniotłam składniki . Kokos dodałam na samym końcu. Formowałam kuleczki i obtaczałam je w kokosie. Wstawiłam na nic do lodówki aby następnego dnia były schłodzone i ścisłe. Wyszły bardzo smaczne.
Praliny kokosowe
Najpierw blenderem zmiksowałam petitki , wrzuciłam je do misy . Dodałam masło miękkie pokrojone
Praliny kokosowe
Zmieliłam cukier puder i wsypałam do składników
Praliny kokosowe
Dodałam 200 gram kokosu i zagniotłam składniki .