Sposób przygotowania:
Prawie klasyczne tiramisu
Żółtka ubiłam z cukrem na gładką masę, następnie dodałam partiami serek cały czas mieszając. Masę wstawiłam do lodówki.Biszkopty maczałam chwilę (tak, aby się nie rozpadły) w misce z zimną kawą z brandy i układałam na dnie formy. Na biszkopty wyłożyłam połowę masy z jajek i mascarpone, na którą starłam na tarce z drobnymi oczkami czekoladę. Wszystkie czynności powtórzyłam układając następną warstwę biszkoptów, masy i czekolady. Całość wstawiłam do zamrażarki na godzinę. Podałam z poziomkami.
![Prawie klasyczne tiramisu Prawie klasyczne tiramisu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/prawie-klasyczne-tiramisu-290506.jpg)
![Prawie klasyczne tiramisu Prawie klasyczne tiramisu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/prawie-klasyczne-tiramisu-290507.jpg)
![Prawie klasyczne tiramisu Prawie klasyczne tiramisu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/prawie-klasyczne-tiramisu-290508.jpg)
![Prawie klasyczne tiramisu Prawie klasyczne tiramisu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/prawie-klasyczne-tiramisu-290509.jpg)