Sposób przygotowania:
Prawie wegetariańska wersja spaghetti
Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy na ćwiartki, por kroimy w krążki. Resztę składników kroimy w kostkę. W garnku w którym zwykle robimy sos podgrzewamy olej i wsypujemy marchew, seler i cebulę (uwaga! Pryska!). Gotujemy 5 min pod przykryciem często mieszając. Dodajemy por, pomidory i kiełbasę, gotujemy bez przykrycia kolejne 5 minut również często mieszając. W razie potrzeby podlewamy przegotowaną wodą (aby uzyskać odpowiednią gęstość sosu). Dodajemy ulubione przyprawy. Na makaron ugotowany al dente nakładamy tak powstały sos i posypujemy serem (jeżeli chcemy). Smacznego.
[Ja proponuję przyprawić dużą ilością czerwonej papryki i pieprzu]
[Ja proponuję przyprawić dużą ilością czerwonej papryki i pieprzu]