Monisisko94

Monisisko94

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Prawie wegetariańska wersja spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie z założenia wegetariańskie. Niestety. Kiełbasa zmienia charakter dania (ale smak jest wciąż wyśmienity!). ^^

Prawie wegetariańska wersja spaghetti

Składniki:

Prawie wegetariańska wersja spaghetti

 

  • 2 pomidory
  • 1/2 cebuli
  • kawałek selera (bulwa)
  • marchew
  • kawałek pora
  • 3 łyżki oleju
  • przyprawy
  • makaron
  • ser
  • kiełbasa

Sposób przygotowania:

Prawie wegetariańska wersja spaghetti
Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy na ćwiartki, por kroimy w krążki. Resztę składników kroimy w kostkę. W garnku w którym zwykle robimy sos podgrzewamy olej i wsypujemy marchew, seler i cebulę (uwaga! Pryska!). Gotujemy 5 min pod przykryciem często mieszając. Dodajemy por, pomidory i kiełbasę, gotujemy bez przykrycia kolejne 5 minut również często mieszając. W razie potrzeby podlewamy przegotowaną wodą (aby uzyskać odpowiednią gęstość sosu). Dodajemy ulubione przyprawy. Na makaron ugotowany al dente nakładamy tak powstały sos i posypujemy serem (jeżeli chcemy). Smacznego.

[Ja proponuję przyprawić dużą ilością czerwonej papryki i pieprzu]