Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Precelki kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszne ciasteczka - znikają z talerza bardzo szybko....

Precelki kokosowe

Składniki:

Precelki kokosowe

 

  • 2 szkl mąka,
  • 20 dag masło,
  • 1/2 szkl cukier puder,
  • 1 szkl wiórka kokosowe,
  • 3 szt jajka,
  • 1/4 łyżeczki aromat migdałowy,
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 2 szt lukier gotowy

 

Sposób przygotowania:

Precelki kokosowe
Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, połowę wiórek kokosowych, cukier puder, żółtka, posiekać nożem, zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie formować wałeczki zwijać precelki. Układać na blaszkę, wkładać do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Po ostudzeniu polukrować posypać wiórkami kokosowymi.

Tagi:

jajko jajka