Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Precelki z ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Do precelków nie trzeba dodawać kminku

Precelki z ziemniaków Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Precelki z ziemniaków

 

 

Sposób przygotowania:

Precelki z ziemniaków
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Do zimnych ziemniaków dodać mąkę i masło. Szybko wyrobić ciasto. Formować precelki, ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać solą i kminkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.
Precelki z ziemniaków
Etap 1