Sposób przygotowania:
Prościutkie bezy z piegami
Należy przygotować niezbędne składniki na bezy. Jajka kurze sparzyć wrzącą wodą, oddzielić żółtka od białek, białka schłodzić a następnie ubijać na sztywno dodając partiami cukier puder następnie wycisnąć sok z cytryny i wlać do białek, następnie ubijać tak długo, aż masa będzie gładka, sztywna i utrzyma się w odwróconej do góry dnem misce. W dalszej kolejności należy nagrzać piekarnik do temp. 150 stopni C, następnie należy przygotować blaszkę i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Pianę wyporcjować nałożyć do szprycy i wyciskać bezy. Piec ok. 45 min zmniejszyć temp. do 0koło120 stopni C. Pozostawić do ostygnięcia w piekarniku, wyjąć i dekorować polewą czekoladową wykonaną wedle przepisu podanego na opakowaniu.