Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Prosta surówka z pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka surówka z kapusty pekińskiej

Prosta surówka z pekińskiej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Prosta surówka z pekińskiej

 

Sposób przygotowania:

Prosta surówka z pekińskiej
Warzywa dokładnie płuczemy. Kapustę i koperek drobno siekamy. Marchew obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do kapusty. Ogórki kroimy wzdłuż na 4 części, a następnie na talarki, dodajemy do pozostałych warzyw. Skrapiamy sokiem mniej więcej z 1/4 cytryny i dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą, cukrem i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.
Prosta surówka z pekińskiej
Kapustę i koperek drobno siekamy, wrzucamy do jednej miski.
Prosta surówka z pekińskiej
Skrapiamy sokiem mniej więcej z 1/4 cytryny i dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą, cukrem i świeżo mielonym pieprzem.