Sposób przygotowania:
Kokosowo-czekoladowe ciasteczka
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Posiekać z masłem, dodać cukier puder, żółtka i olej kokosowy. Wszystko razem posiekać, wsypać kropelki czekoladowe i szybko zagnieść ciasto. Przykryć i pozostawić na 10-15 minut.
Następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm i ostrym nożem lub radełkiem pokroić w romby. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować białkiem, posypać cukrem kryształem.
Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm i ostrym nożem lub radełkiem pokroić w romby. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować białkiem, posypać cukrem kryształem.
Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.