Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Proste domowe beziki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tylko trzy składniki i chrupiące beziki gotowe. W sam raz, gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Polecam:)

Proste domowe beziki

Składniki:

Proste domowe beziki

 

  • 4 białka jaj
  • 8 łyżek cukru pudru
  • 8 łyżek cukru

Sposób przygotowania:

Proste domowe beziki
Białka przełożyć do suchej miski i ubić na sztywną pianę. Do piany z białek stopniowo dosypywać cukier i cały czas ubijać. Ubijać tak długo, aż cukier się rozpuści. Następnie dosypywać powoli cukier puder i dalej ubijać, aż piana zrobi się bardzo gęsta i błyszcząca. Gotową pianę z białek przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać dowolnego kształtu beziki na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Beziki piec w 140 stopniach przez ok. 35-45 minut.