Sposób przygotowania:
Proste obwarzanki jajeczne
Zagnieść podane składniki w dużej misce, a następnie przełożyć na blat posypany mąką pszenną i chwilę wyrabiać elastyczne i miękkie ciasto.
Kawałki ciasta odrywać od całości, wałkować dość cienko i wycinać wąskie paski ostrym nożem albo radełkiem.
Z paseczków ciasta formować kółeczka albo precelki i obgotować porcjami w osolonym wrzątku do czasu swobodnego wypłynięcia.
Odsączyć i układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Piec na rumiano w gorącym piekarniku (170*C) i odwracać stronami w połowie pieczenia, aby obie strony były chrupiące.
Po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem.
Kawałki ciasta odrywać od całości, wałkować dość cienko i wycinać wąskie paski ostrym nożem albo radełkiem.
Z paseczków ciasta formować kółeczka albo precelki i obgotować porcjami w osolonym wrzątku do czasu swobodnego wypłynięcia.
Odsączyć i układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Piec na rumiano w gorącym piekarniku (170*C) i odwracać stronami w połowie pieczenia, aby obie strony były chrupiące.
Po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem.