Sposób przygotowania:
Proste tiramisu bez jajek
Użyłam kawy instant czekoladowej, kawę zalać gorącą wodą, wlać 2 łyżki żubrówki z trawą (lub amaretto) i zostawić do wystudzenia.
Zimne mascarpone ubić mikserem z pudrem cukrem z 1 minutę. Zimną śmietanę ubić na sztywno mikserem na najwyższych obrotach, dodać puder cukier i na mniejszych obrotach miksera połączyć składniki. Następnie porcjami dodawać mascarpone i na średnich obrotach miksera łączyć składniki.
Biszkopty moczyć w kawie i układać pierwszą warstwę w formie silikonowej 25x25 cm, pojemniku szklanym kompotierce 250 ml - do zdjęcia.
Na biszkoptach rozsmarować pierwszą warstwę kremu, na krem biszkopty maczane w kawie, resztę kremu rozsmarować.
Następnie posypać obficie kakao, schować do lodówki na kilka godzin przed jedzeniem.
Zimne mascarpone ubić mikserem z pudrem cukrem z 1 minutę. Zimną śmietanę ubić na sztywno mikserem na najwyższych obrotach, dodać puder cukier i na mniejszych obrotach miksera połączyć składniki. Następnie porcjami dodawać mascarpone i na średnich obrotach miksera łączyć składniki.
Biszkopty moczyć w kawie i układać pierwszą warstwę w formie silikonowej 25x25 cm, pojemniku szklanym kompotierce 250 ml - do zdjęcia.
Na biszkoptach rozsmarować pierwszą warstwę kremu, na krem biszkopty maczane w kawie, resztę kremu rozsmarować.
Następnie posypać obficie kakao, schować do lodówki na kilka godzin przed jedzeniem.