Sposób przygotowania:
Tiramisu orzechowe
Kawę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy, odstawiamy do ostudzenia. Serek mascarpone i cukier wkładamy do miski i miksujemy przez chwilę. Dodajemy masło orzechowe i miksujemy, następnie dodajemy ubitą śmietankę i jeszcze raz miksujemy. Pojemnik wykładamy folią spożywczą. W zimnej kawie moczymy biszkopty i układamy na dnie pojemnika.
Na biszkoptach rozsmarowujemy połowę masy orzechowej i układamy warstwę moczonych w kawie biszkoptów.
Na biszkoptach rozsmarowujemy pozostałą masę orzechową. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy kakao.
Na biszkoptach rozsmarowujemy połowę masy orzechowej i układamy warstwę moczonych w kawie biszkoptów.
Na biszkoptach rozsmarowujemy pozostałą masę orzechową. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy kakao.