Sposób przygotowania:
Tiramisu z czekoladą i galaretką
Z kawy i gorącej wody robimy napar kawowy i odstawiamy. Do gorącej wody wsypujemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy.
Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Do miski wkładamy serek mascarpone i wlewamy śmietankę, miksujemy do połączenia. Gdy masa jest gotowa wsypujemy startą czekoladę i mieszamy przez chwilę łyżką, aż czekolada dobrze połączy się z masą serową.
Pojemnik wykładamy folią i wkładamy namoczone w naparze kawowym biszkopty. Następnie dajemy połowę masy, namoczone biszkopty, resztę masy, biszkopty i na wierzch wlewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Do miski wkładamy serek mascarpone i wlewamy śmietankę, miksujemy do połączenia. Gdy masa jest gotowa wsypujemy startą czekoladę i mieszamy przez chwilę łyżką, aż czekolada dobrze połączy się z masą serową.
Pojemnik wykładamy folią i wkładamy namoczone w naparze kawowym biszkopty. Następnie dajemy połowę masy, namoczone biszkopty, resztę masy, biszkopty i na wierzch wlewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.