alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Przecier ogórkowy na zimę.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Idealny przecier na zupę ogórkową

Przecier ogórkowy na zimę. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Przecier ogórkowy na zimę.

 

Sposób przygotowania:

Przecier ogórkowy na zimę.
Ogórki umyć i odkroić końcówki ponieważ mogą być gorzkie a wtedy cały przecier będzie do wyrzucenia.Razem z skórką zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Czosnek obrać ,pokroić w cieniutkie plasterki i razem z solą dodać do startych ogórków.Ogórki wymieszać.Odłożyć na 12 godzin.Na drugi dzień przełożyć przecier do wyparzonych słoiczków razem z powstałą zalewą.Szczelnie zakręcić i wynieść do piwnicy.Po około 1 miesiącu mamy idealny przecier na zupę ogórkową.
Przecier ogórkowy na zimę.
Ogórki ścieramy na tarce razem z skórką.
Przecier ogórkowy na zimę.
Przecier wkładamy do słoików i szczelnie zakręcamy