sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Przecier ogórkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To doskonały i szybki sposób na zupę ogórkową zimą. Taki przecier najlepiej jest przygotować w niewielkich słoiczkach. Otwieramy, dodajemy do zupy i gotowe.

Przecier ogórkowy

Składniki:

Przecier ogórkowy

Skadniki

Sposób przygotowania:

Przecier ogórkowy
Umyte ogórki ścieramy na tarce razem ze skórką. Solimy, dodajemy przeciśnięty czosnek i zostawiamy pod przykryciem na noc.

Następnego dnia przekładamy je do małych słoiczków. Mocno dociskamy łyżeczką aby na powierzchni pojawił się sok.

Dodajemy ziarna gorczycy. Dobrze zakręcamy i odstawiamy. Tego przecieru nie pasteryzujemy.