gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Przecier pomidorowo-paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

przecier pomidorowo paprykowy w słoiki na zimę

Przecier pomidorowo-paprykowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Przecier pomidorowo-paprykowy

 

Sposób przygotowania:

Przecier pomidorowo-paprykowy
Pomidory myjemy i osuszamy na ręczniku. Paprykę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Pomidory i paprykę kroimy na kawałki (średnie, większe) i przekładamy do garnka. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu (od czasu do czasu mieszając) do momentu, aż pomidory i papryki będą miękkie. po czym smażymy 30 minut bez przykrycia. Następnie gorące przecieramy przez sito. Przecier rozlewamy do słoików i pasteryzujemy ok. 10 minut.
Przecier pomidorowo-paprykowy
Pomidory myjemy i osuszamy na ręczniku. Paprykę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.
Przecier pomidorowo-paprykowy
Pomidory i paprykę kroimy na kawałki (średnie, większe) i przekładamy do garnka.
Przecier pomidorowo-paprykowy
Goręce warzywa przecieramy przez cedzak.

Tagi:

papryka