caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Papryka w przecierze

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Coś innego w słoiki niż leczo

Papryka w przecierze

Składniki:

Papryka w przecierze

 

  • 5 kg papryki
  • 3 kg cebuli
  • 2-3 łyżki soli do zasypania na noc
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 szklanka oleju
  • 4 słoiczki przecieru pomidorowego (200 gramowe)
  • 12 łyżeczek cukru

Sposób przygotowania:

Papryka w przecierze
Paprykę i cebule oczyścić. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka lub krążki. Wszystko posolić, wymieszać i zostawić na noc. Następnego dnia odcedzić na durszlaku. Z octu, oleju, cukru, przecieru ugotować zalewę. Włożyć do niej warzywa iod momentu zagotowania gotować jeszcze 15 minut ciągle mieszając. Gotową paprykę przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut. Ja takiej papryki używam tak samo jak sosu słodko-kwaśnego.

Tagi:

papryka