Sposób przygotowania:
Przecier pomidorowy 10
Umyte pomidory kroimy i usuwamy twarde cząstki. Następnie mielimy je w maszynce do mięsa i wkładamy do garnka. Gotujemy na wolnym ogniu około 20-30 minut aby odparowało trochę wody. Przecier solimy do smaku i przecieramy przez sito. Wlewamy do słoików i do każdego z nich dodajemy łyżkę Umyte pomidory kroimy i usuwamy twarde cząstki. Następnie mielimy je w maszynce do mięsa i wkładamy do garnka. Gotujemy na wolnym ogniu około 20-30 minut aby odparowało trochę wody. Przecier solimy do smaku i przecieramy przez sito. Wlewamy do słoików i do każdego z nich dodajemy łyżkę oliwy. Zakręcone słoiki wstawiamy do dużego garnka z wodą i gotujemy przez 15 minut.oliwy. Zakręcone słoiki wstawiamy do dużego garnka z wodą i gotujemy przez 15 minut.