paulinka22

paulinka22

Starszy Kucharz
[Przepisów: 62]

Przecier pomidorowy 10

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Swój przecier robię od dawna,bo wiem że jest bez żadnych konserwantów i o wiele zdrowszy i smaczniejszy niż ten ze sklepu.

Przecier pomidorowy 10

Składniki:

Przecier pomidorowy 10

 

Sposób przygotowania:

Przecier pomidorowy 10
Umyte pomidory kroimy i usuwamy twarde cząstki. Następnie mielimy je w maszynce do mięsa i wkładamy do garnka. Gotujemy na wolnym ogniu około 20-30 minut aby odparowało trochę wody. Przecier solimy do smaku i przecieramy przez sito. Wlewamy do słoików i do każdego z nich dodajemy łyżkę Umyte pomidory kroimy i usuwamy twarde cząstki. Następnie mielimy je w maszynce do mięsa i wkładamy do garnka. Gotujemy na wolnym ogniu około 20-30 minut aby odparowało trochę wody. Przecier solimy do smaku i przecieramy przez sito. Wlewamy do słoików i do każdego z nich dodajemy łyżkę oliwy. Zakręcone słoiki wstawiamy do dużego garnka z wodą i gotujemy przez 15 minut.oliwy. Zakręcone słoiki wstawiamy do dużego garnka z wodą i gotujemy przez 15 minut.