renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Przecier pomidorowy z czosnkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowy przecier pomidorowy przygotowany z pysznych "swoich" pomidorów. Dodałam kilka ząbków czosnku dla odmiany smaku.

Przecier pomidorowy z czosnkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Przecier pomidorowy z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Przecier pomidorowy z czosnkiem

Etap 1

Przecier pomidorowy z czosnkiem
Pomidorki na początek należy dokładnie umyć.

Pomidorki (ja miałam rożne) należy dokładnie umyć.

Etap 2

Przecier pomidorowy z czosnkiem
Pomidory należy pokroić na mniejsze cząstki.

Następnie pokroić pomidory na mniejsze części.

Etap 3

Przecier pomidorowy z czosnkiem
Ząbki czosnku obrać z łupinek i pokroić.

Czosnek obrać z łupinek, pokroić i dołożyć do pokrojonych pomidorów.

Etap 4

Przecier pomidorowy z czosnkiem
Następnie należy pomidory razem z czosnkiem zmiksować na pulpę.

Pomidory z czosnkiem zmiksować na pulpę.

Etap 5

Przecier pomidorowy z czosnkiem
Przecier pomidorowy rozlać do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.

Doprawić solą i cukrem i gotować ok. 30 minut. po tym czasie rozlać do słoików gorący i taki też zakręcić. Słoiki odwrócić do góry dnem i okryć ręcznikiem do ostygnięcia.