Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z marchewką i cebulą
Fasolkę szparagową dokładnie umyć i osuszyć. Odkroić końcówki i pokroić na mniejsze kawałki, ugotować. Marchew dokładnie umyć i również ugotować. Potem wystudzić, obrać ze skórki i pokroić w niedużą kostkę. Fasolka i marchew powinny być miekkie ugotowane ale nie rozgotowane żeby nie zrobiła się z nich papka. Cebulę obrać i także pokroić w niedużą kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulę. Smażyć aż cebula zrobi się szklista, zmięknie i będzie się już lekko rumienić. Wszystkie warzywa przełożyć do dużego garnka. Dodać keczup, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet i sól. Wszystko wymieszać i gotować ok 10 minut. U mnie całość wyszła dosyć gęsta więc nie gotowałam bo by się przypaliło tylko lekko podgrzałam i wymieszałam składniki aby smaki się wymieszały i przegryzły. Potem warzywa przełożyć do słoiczków. Dobrze zakręcić.
Wstawić do garnka wyścielonego ściereczką. Zalać wodą na wysokość ok 3/4 słoika. Pasteryzować 15 minut od zagotowania.
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulę. Smażyć aż cebula zrobi się szklista, zmięknie i będzie się już lekko rumienić. Wszystkie warzywa przełożyć do dużego garnka. Dodać keczup, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet i sól. Wszystko wymieszać i gotować ok 10 minut. U mnie całość wyszła dosyć gęsta więc nie gotowałam bo by się przypaliło tylko lekko podgrzałam i wymieszałam składniki aby smaki się wymieszały i przegryzły. Potem warzywa przełożyć do słoiczków. Dobrze zakręcić.
Wstawić do garnka wyścielonego ściereczką. Zalać wodą na wysokość ok 3/4 słoika. Pasteryzować 15 minut od zagotowania.
SylaUla