gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Przecier pomidorowy z włoszczyzną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przecier pomidorowy z włoszczyzną na zimę

Przecier pomidorowy z włoszczyzną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Przecier pomidorowy z włoszczyzną

 

Sposób przygotowania:

Przecier pomidorowy z włoszczyzną
Pomidory myjemy i osuszamy na ręczniku. Marchewkę, cebulę oraz seler obieramy. Paprykę myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazdo nasienne. Por dokładnie płuczemy. Wszystkie warzywa kroimy na kawałki (średnie i większe) i przekładamy do garnka. Całość dusimy pod przykryciem do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Następnie smażymy bez przykrycia z 30 minut. Gotowe porcjami przecieramy przez sito. Przecier rozlewamy do słoików i pasteryzujemy ok. 10 minut.
Przecier pomidorowy z włoszczyzną
Pomidory myjemy i osuszamy na ręczniku. Marchewkę, cebulę oraz seler obieramy. Paprykę myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazdo nasienne. Por dokładnie płuczemy.
Przecier pomidorowy z włoszczyzną
Wszystkie warzywa kroimy na kawałki (średnie i większe) i przekładamy do garnka.
Przecier pomidorowy z włoszczyzną
Miękkie warzywa przecieramy przez sitko.