jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Przecier z dyni z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonały przecier z dyni z jabłkami polecany jako deser jak też do przełożenia naleśników

Przecier z dyni z jabłkami

Składniki:

Przecier z dyni z jabłkami

 

  • 1 kg oczyszczonej dyni
  • 1 kg kwasnych jabłek
  • cukier- do smaku

Sposób przygotowania:

Przecier z dyni z jabłkami
Oczyszczoną ze skóry i miękkich środkowych cześci dynie w bardzo małej ilości wody krótko podgotować, szybko mięknie, przetrzeć przez sitko.
Jabłka upiec w skórkach, gorące także przetrzeć przez sitko. Wymieszać przeciery, przyprawić je smaku cukrem.
Rozłożyć przecier do słoików.
Pasteryzować 20 minut.