Sposób przygotowania:
Przekąska - Hit Buni :
Mięso posolić i posypać pieprzem . Roztrzepać dokładnie jajko dodając do niego odrobinę pieprzu . Namoczyć w jajku wafle tak by wchłonęły prawie całe jajko ( trzeba delikatnie przekładać uważając by jak już namiękną nie połamały się ) . Rozgrzać na małej patelni trochę oleju i usmażyć mięso na rumiano . Gdy będzie już dobre zdjąć z patelni i zawinąć w folię aluminiową by pozostało ciepłe . Na drugiej patelni rozgrzać olej i na gorący włożyć wafle ( ja przeniosłam na łopatce to przewracania mięs ) i smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia . Gorące wafle układać na talerzykach , na nich połówki brzoskwiń odsączone z syropu ( podcięłam delikatnie spód by sie nie przewracały ) , kawałek sałaty i paseczek usmażonego kurczaka . Dekorować natką i czarnuszką . Podawać na ciepło . Gorąco polecam - wyszło coś pysznego .
Wokalista
kwiatula
Natala1210
PaniMISIOWA