Sposób przygotowania:
Śledzie w sosie słodkie chili
Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy prze 2 godziny, kroimy na 2 cm. kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy, oczyszczone papryki kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, podsmażamy pokrojone warzywa. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy, dodajemy do warzyw, wlewamy sos chili, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, pozostawiamy do ostudzenia.
Do sosu dodajemy pokrojone śledzie, delikatnie mieszamy, przekładamy do lodówki. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, podsmażamy pokrojone warzywa. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy, dodajemy do warzyw, wlewamy sos chili, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, pozostawiamy do ostudzenia.
Do sosu dodajemy pokrojone śledzie, delikatnie mieszamy, przekładamy do lodówki. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień.