Sposób przygotowania:
Sernik pieczony z chałwą i lukrem
Białka ubić na ze szczyptą soli na sztywną pianę i dać do lodówki.
Żółtka, cukier, aromat waniliowy utrzeć mikserem do białości, dodać twaróg zmielony, startą skórkę z pomarańczy, kaszę manną, budyń i połączyć mikserem składniki. Do masy serowej dodać pianę ubitą i łyżką delikatnie wmieszać w sernik.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć sernik, wierzch sernika posypać pokruszoną chałwą, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie sernik wystudzić.
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i gorącą wodą na nie za gęsty lukier, polać lukrem sernik i do lodówki do zastygnięcia.
Żółtka, cukier, aromat waniliowy utrzeć mikserem do białości, dodać twaróg zmielony, startą skórkę z pomarańczy, kaszę manną, budyń i połączyć mikserem składniki. Do masy serowej dodać pianę ubitą i łyżką delikatnie wmieszać w sernik.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć sernik, wierzch sernika posypać pokruszoną chałwą, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie sernik wystudzić.
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i gorącą wodą na nie za gęsty lukier, polać lukrem sernik i do lodówki do zastygnięcia.